ГЕРБ подкрепя Илко Николов за втори мандат в Обс
ГЕРБ подкрепя Илко Николов за втори мандат в Обс / снимки: Виктор Кадири, Дарик радио Пловдив

ГЕРБ ще подкрепи сегашния председател на общински съвет Илко Николов за втори мандат начело на местния парламент. Това заяви кметът на Пловдив и местен лидер на партията Иван Тотев. По думите му сегащният мандат на управление е изключително успешен именно, заради добрата работа мажду местната администрация и общинския съвет.

„Поради тази причина искреното ми желание е в следващия мандат да имаме кмет от ГЕРБ и Илко Николов начело на общинския съвет“, каза Тотев.

Кметът обясни, че казва всичко това сега, за да пресече ширещите се слухове, че мястото на председател на общинския съвет се търгува.

Тотев бе категоричен, че ГЕРБ ще има само свои кандидати за кметове на райони и партията няма да подкрепи кандидат на друга партия.

Илко Николов, който в тази мандат беше издигнат от бившата вече "Синя коалиция", заяви че е поласкан от високата оценка, дадена му от Тотев.

"При мен експертността е водеща и тази оценка е доказателство, че експертите и политиците могат да работят заедно и това да води до добри резултати", каза той.

Николов бе категоричен, че е твърде рано да говори за формата, под която ще вземе участие на предстоящите избори, но увери, че запазва и ще отстоява десните си убеждения.