соц събор на Копривките 2017
соц събор на Копривките 2017 / netinfo
Президентът с поздравителен адрес към участниците в соцсъбора на КОПРИВКИТЕ
Събитието, станало известно като малката Бузлуджа, събра над 6000 социалисти и симпатизанти за традиционното Деветосептемврийско честване в местността Копривките край Пловдив.

Девети септември е велик ден. Всеки историк знае, че фашистката чума е била жестока. Затова датата 9.09.1944г е важна за България. Тя е причината да сме днес тук”, каза лидерът на социалистите в  Пловдив Георги Гергов от трибуната. 

Целта е победа на следващите избори и връщане на самочувствието на всеки един социалист. Имаме млади хора, които да обучим и подготвим да управляват. Експертите ни трябва да са политически фигури, за да реализират нашата програма”, заяви категорично председателят на БСП – област Пловдив Георги Гергов.

Той посочи, че загубата на парламентарните избори не бива да обезверява социалистите. „Стига вайкане, а на работа! Всеки един от нас, всеки ден, за да почервенее картата на Пловдив област, както почервеня на президентските избори! Можем, правили сме го, защото ние сме партията на хората!”, каза Гергов, а многохилядното множество отговори с „Победа и БСП!”. 

Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до участниците в Традиционния деветосептемврийски събор. „Убеден съм, че паметта на онези, пред които се покланяме, ни задължава да отстояваме истината, а бъдещето на децата ни – да не позволяваме повторение на най-мрачните отминали мигове”, отбелязва в обръщението си президентът. 

соц събор на Копривките 2017
netinfo

„Днес БСП трябва да бъде на страната на истината, независимо какво ни струва това”, каза в речта си заместник-председателят на Народното събрание и член на националното ръководство Валери Жаблянов. Той призова за единство на левите прогресивни сили. Според него социалистическата партия трябва да бъде фактор в осигуряването на това единство, защото има идеал не само за друга България, но и за друга Европа, различна от разделението, подвластно на корпоративния интерес. 

„Ние трябва да поведем тази битка срещу статуквото, срещу тази система, овладяна от чужди интереси, които искат да заличат постиженията на социалистическа България, да пренапишат историята ни като ни откъснат от братска Русия”, каза в речта си и председателят на ГС на БСП – Пловдив Красимир Трифонов. Пред множеството той обясни, че за него най-важната задача е борбата с бедността. Според него корупцията и престъпленията са последици точно от бедността. „Можем да преборим бедността с нов тип икономика и справедливо подоходно облагане”, каза той подчертавайки, че именно затова мотото на Копривки 2017 е „Борба за България! Справедливост! Прогрес!”. 

Най-младият партиен лидер, 26-годишният председател на БСП – Сопот Станислав Стоенчев развълнувано честити празника на участниците в събора и призова за обединение в името на България. 

Народните представители от БСП за България Георги Търновалийски, Манол Генов, Веска Ненчева, Димитър Георгиев, Георги Йорданов и Теодора Халачева положиха цветя на паметника на загиналите партизани, заедно с председателите на организациите на БСП от област Пловдив и присъстващите гости от страната.

На Копривките присъстваха също председателят на ПП „Нова зора” Минчо Минчев, председателят на ветераните в БСП Динко Желев, доц. Атанаска Тенева – член на ИБ на БСП, проф. Ваня Добрева – зам.-председател на ГС на БСП – Пловдив и членовете на Националния съвет – Пламен Младенов, Радослав Илиевски, Атанас Пъдев и Георги Божинов.