Генерал Шивиков напуска армията, карловската бригада го брани
Генерал Шивиков напуска армията, карловската бригада го брани / снимка: 61-ва Стрямска механизирана бригада
Генерал Шивиков напуска армията, карловската бригада го брани
80381
Генерал Шивиков напуска армията, карловската бригада го брани
  • Генерал Шивиков напуска армията, карловската бригада го брани

Командирът на  61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово подава рапорт за напускане. Достъпът до класифицирана информация на бригаден генерал Димитър Шивиков е отнет и по този начин той не може да изпълнява служебните си задължения. Това се случва след като през април прокуратурата обвини генерал  Шивиков в злоупотреба със служебно положение, тъй като пращал войници да ремонтират апартамента му в София.

Пред Дарик Шивиков потвърди информацията и заяви, че очаква днес да се срещне с военния министър Николай Ненчев. „Заявил съм желание да напусна и след като се срещна с министъра ще коментирам свободно“, лаконичен бе бригадният генерал.

Междувременно от бригадата в Карлово изпратиха отворено писмо в защита на своя командир. То е адресирано до президента Росен Плевнелиев, Народното събрание, министър-председателя  Бойко Борисов, председателя на комисията по отбрана Михо Михов и медиите. От личния състав на бригадата изразяват подкрепа към командира си и „несъгласие с неморалните и безпочвени действия, предприети срещу него“.