/ снимки: Кирил Кирилов
Авиобаза Граф Игнатиево
99175
Авиобаза Граф Игнатиево
  • Авиобаза Граф Игнатиево
Всичко, което държавата ни осигурява като ресурс за подготовка, го усвояваме. Това заяви командирът на авиобазата край Граф Игнатиево бригаден ген. Димитър Петров. Той допълни, че има достатъчно МиГ-29, които да изпълняват задълженията си и да охраняват небето над нас. На въпрос какъв изтребител предпочита да влезе на въоръжение в България, Петров беше категоричен, че по този въпрос трябва да се произнесе експертната група, назначена по случая.
 

Граф Игнатиево
БГНЕС


Днес в авиобаза Граф Игнатиево имаше Ден на отворените врати по повод Празника на Военновъздушните сили. Гостите наблюдаваха полетите на самолети МиГ-29 и демонстрация на основната мисия по охрана на въздушното пространство. В ролята на „самолет-нарушител“, принуден да кацне на летището, беше военно-транспортен самолет „Спартан“, обясни ген. Петров.
 

Отворени врати на Граф Игнатиево
netinfo


Според командира на авиобазата въоръжаването с нов изтребител няма да оправи като с магическа пръчка проблемите на българските Военновъздушни сили. Самолетът не е цел, а средство, по-важни са авиаторите, които го управляват, добави той.
 

Граф Игнатиево
БГНЕС


В деня на отворени врати статичен показ запозна посетителите, повечето от които деца от училища и детски градини, с предназначението и характеристиките на авиационната, самолетообслужваща и логистична техника, с въоръжението и специалното оборудване на експлоатация в българските Военновъздушни сили. Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили повиши настроението по време на празника с богат репертоар от военни маршове и популярни мелодии. 
 

авиобаза Графа
netinfo


Чуйте и от приложеното аудио.