Газопровод пробит при изкопни работи, няма замърсяване
Газопровод пробит при изкопни работи, няма замърсяване / netinfo
Отклонение на битов газопровод в Пловдив е било пробито днес при изкопни работи от фирма, наета за полагане на 20-киловолтов електропровод. При пробива на ул. “Царевец” 61-63 са изтекли не повече от 20 кубика газ, каза директорът на “Сити газ” за регион Пловдив.

Замерванията на въздуха за метан не са дали отклонения от нормите, газът не е токсичен, обясни директорът на областната Гражданска защита Атанас Атанасов.

Викана е линейка на Спешна помощ за пенсионерка, която живее в съседство и се оплакала от задушаване, но лекарите не са констатирали нищо тревожно в състоянието й. Възрастните хора в района са се притеснили заради острата миризма на чесън от одоранта, който се прибавя към газта, обясни директорът на газовата компания. Той посочи, че автоматиката е сработила и секторът от мрежата, в който е станал инцидентът, е бил изолиран за минути. За около 2 часа е било преустановено подаването на газ към Хирургиите на Университетска болница на Пещерско шосе. За този кратък период обаче дори не се е наложило включване на резервно захранване.

Частната фирма, чийто работник е забил неволно кирка в тръбата, ще поеме разходите по отстраняването на аварията, които според мениджъра на “Сити газ” не са повече от 350 лева.