Ганчо Колаксъзов ще бъде проследен с „електронно ченге”
Ганчо Колаксъзов ще бъде проследен с „електронно ченге” / dariknews.bg/ архив
Ганчо Колаксъзов ще бъде проследен с „електронно ченге”
33023
Ганчо Колаксъзов ще бъде проследен с „електронно ченге”
  • Ганчо Колаксъзов ще бъде проследен с „електронно ченге”

Всеки договор, плащане или нередност са регистрирани в системата ИСУН, която се управлява от централното координационно звено, отбеляза министърът по европроектите Томислав Дончев по повод високите хонорари на бившия зам.-кмет на Пловдив Ганчо Колаксъзов. Тази система, известна като „електронното ченге", дава възможност по всяко време на денонощието, от всяка точка на света, да бъдат проверявани общинските финансови операции, припомни Дончев.

Подхождаме с нулева толерантност към всякакви практики, свързани с неправомерно разходване на средства, каза още министърът. Трудно ми е да си представя извън осемчасовия работен ден какви усилия са положени, за да се спечели такъв значим хонорар, коментира Томислав Дончев комисионните на Колаксъзов. Като бивш кмет мога да ви уверя, че най-високият хонорар, който е получаван от общински служител като ръководител на проект, не е надхвърлял 5 000 лева на годишна база, уточни министърът.  

Всеки сигнал, подаден до правителството, ще бъде проследен. И публикация в медиите може да инициира проверка, добави Дончев. При постъпване на подобен сигнал, ще бъдат задействани специални структури, ако се наложи - и МВР, увери той.

Чуйте и от прикачения звуков файл.