Фортисимо завладява Античния с любовна симбиоза на изкуствата тази вечер
Фортисимо завладява Античния с любовна симбиоза на изкуствата тази вечер / снимка: Димитър Владимиров, Дарик Радио Пловдив
Максим Ешкенази за Love Story
81431
Максим Ешкенази за Love Story
  • Максим Ешкенази за Love Story

Фортисимо фест започва ударно новия сезон със спектакъл „Love story в Пловдив. Магията на класиката ще се слее с енергията на театъра, а зрителите сами ще разберат как може да разкаже за една любов – с думи или с музика.

На сцената на Античния театър тази вечер от 20,30 часа  под диригентсвото на Максим Ешкенази излизат актьорите  Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката. Концертът е с участието на френския китарист Емануел Росфелдер. Включени са фрагменти от произведения на Чайковски, Ленард Бърстейн и Енио Мориконе.

Акцентира се най-вече върху любовта и то  на фона на  разнородна комбинация от изкуства, каза пред  Дарик диригентът Максим Ешкенази. Той вярва, че разделените по неестествен път изкуства понякога живеят по-добре в симбиоза. Пред пловдивската публика екипът му ще представи любовния стих и любовната музика заедно в изпълнения на  Софийската филхармония.

(Чуйте повече от него в първия прикачения файл)

„В концерта има много настроение, а класиката е представена по по-забавен и интересен начин, който интригува и най-малките зрители. Благодарение на подобни инициативи, децата се научават да слушат класическа музика“, каза в интервю за Дарик Ана Пападопулу. По думите й, програмата на Фортисимо фест разчупва представата за един класически концерт.

(Повече можете да чуете във втория прикачен файл)

Билетите за деца под 7 години и учениците и студентите на Академията за музикално и танцово изкуство са безплатни. Редовната цена е 8 лв.