Синя зона Пазарджик
Синя зона Пазарджик / netinfo
Дружество, свързано с кандидат-купувачката на ЧЕЗ Гинка Върбакова, е единствен кандидат в конкурса за отдаване под наем на „Синя зона“ в Пазарджик. Това стана ясно след проведеното днес заседание на комисията за избор на фирма-изпълнител.

Разбра се, че единственият участник в конкурса е „Контур 7“ ЕООД с управител и собственик Румен Трендафилов. При отварянето на офертата беше установено, че всички необходими документи са осигурени. Предстои проверка за автентичността им, след което ще бъде отворен и малкият плик с ценовата оферта.

„Контур 7“ ЕООД е регистрирано в София на 6 юни 2014 година. Собственик и управител сега е Румен Борисов Трендафилов. Той е вписан на 30 август 2016 г., а дотогава едноличен собственик на капитала е Гинка Върбакова. Трендафилов е свързан с още едно дружество на семейството - „Солар Къмпани“, както и с „Гео Корект“ ЕООД, което пък е на сестрата на Славчо Върбаков – Малина Върбакова. В момента е ползвател на паркинга при Градския пазар срещу месечен наем от 3 700 лева.

Историята повтаря случилото се на конкурса за отдаване под наем на 6-те обществени паркинга в Пазарджик. За всеки от тях се яви по един кандидат, като всяко от дружествата беше или на Гинка Върбакова, или на свързани с нея или съпруга й Славчо Върбаков лица. И шестимата кандидати бяха посочили в предложенията си минималната заложена от общината цена.

В края на февруари беше оповестено, че договорите за два от паркингите ще бъдат прекратени. Това са „Бивши хали“, отдаден на „Грийн Билдинг“ ЕООД – една от фирмите на Върбакова, и „Иван Вазов“, ползван до момента от „Транс Билдинг Груп“ ЕООД с управител и собственик Екатерина Марчокова-Стоянова, която доскоро е била в ръководството на дружества на Върбакови.

Общо 57-те места от двата освободени паркинга бяха включени в „Синя зона“ с решение на Общинския съвет. То бе гласувано въпреки опасенията на съветници от опозицията, че така се облагодетелства бъдещият наемател, но се накърнява общественият интерес. На същото заседание началникът на „Паркинги и охрана“ Георги Шикерджиев заяви, че има няколко кандидати за „Синя зона“, затова сега е изненадващо, че се оказва само един.