Финалът за баскет Купата - в Пловдив
Финалът за баскет Купата - в Пловдив / netinfo

Пловдив ще бъде домакин на турнира за Купата на България по баскетбол при мъжете. Това реши на днешното си заседание управителният съвет на БФБ.

Кандидатурите за домакинство бяха три – Пловдив, Правец и Самоков. Управителният съвет в състав: Георги Глушков, Иван Ценов, Константин Папазов, Тодор Стойков, Милен Велчев, Красимира Банова, Петър Георгиев и Тодор Иванов с пълно единодушие избра Пловдив за домакин на проявата.

Турнирът ще се проведе от 16 до 19 февруари в зала „Колодрума“. В надпреварата ще участват първите 8 отбора в класирането на Националната баскетболна лига. В „Колодрума“ ще се изиграят общо 8 мача - 1/4 финали, 1/2 финали, мач за третото място и финал. Миналата година престижното състезание се проведе в Ботевград, а с отличието се окичи Рилски спортист (Самоков).

Пловдив за първи път ще бъде домакин на турнира за Купата на България. Това ще бъде второто голямо баскетболно събитие, което ще се проведе в „Колодрума“ . Миналата година в Пловдив се изигра „Мача на звездите“ в НБЛ .