Фестивал събира необвързаните във Велинград
Фестивал събира необвързаните във Велинград / снимка: Free Images

Фестивал на необвързаните се провежда във Велинград през почивните дни. Интересното събитие започна в петък, а закриването е тази вечер с конкурс за необвързаните и избор на Мис и Мистър, съобщиха за Дарик организаторите, които вече трета година правят фестивала. Участниците са на възраст от 25 до 62 години от всички краища на страната, Гърция и Румъния.

Хората са неангажирани и свободни за нови запознанства. Отседнaли са в хотели по избор и се събират по време на предвидените в програмата семинари, уроци по танци, концерти, срещи около басейните. Изборът на отделните събития е индивидуален, а развлеченията през деня и нощта дават възможност за взаимно опознаване. За  участниците от района на Велинград и Ракитово има отстъпка от таксата за организираните общи събития.

За два дни вече има  двойки, между които прехвърчат искри на привличане. След миналогодишния  фестивал има вече три сватби. Една от двойките, които са се запознали миналото лято във Велинград, вече очаква бебе. От първия фестивал вече има две бебета и три двойки, които вече живеят заедно.

Фестивалът има за цел да събира, тези които нямат партньор поне за един уикенд годишно. Дори и да си тръгнат без партньор, остава удоволствието от създадените нови социални, емоционални, приятелски или дори бизнес контакти. Идеолог на събитието е ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров.