Феновете:  ПФК Ботев  се превръща в реално АД
Феновете: ПФК Ботев се превръща в реално АД / netinfo
До края на сезона в “Ботев” ще има нови спонсори, прогнозира в предаването Дарик кафе Милко Манчев, член на Управителния съвет на фен-клуба. Той подчерта, че 500-те хиляди лева за година, които ще отпуснат Пловдивския панаир и Георги Гергов, ще бъдат стимул и за двама-трима други предприемачи, готови да подпомагат “канарчетата” с по 150 000 – 200 000 лева годишно.

Първото генерално спонсорство на “Ботев” от 5 години насам е началото на нов етап от развитието му, в който клубът ще започне да функционира реално като акционерно дружество, каза Манчев. Той съобщи, че в такава ситуация между 20 и 30 близки до феновете фирми са готови да дават между 2 000 и 5 000 лева месечно за издръжка. Въпреки декларациите на Гергов, че не възнамерява на следващ етап да придобива акции на “Ботев”, привържениците на клуба са убедени в обратното. Гергов е показал, че много добре управлява пари и е немислимо да не си е направил сметката, когато дава половин милион, каза Манчев. Феновете изразиха надежда, че новият спонсор ще контролира изкъсо харченето на парите. Една от причините “Ботев” да е в дъното на таблицата е неумението на президента Димитър Христолов, който дава немалко пари за клуба, да сформира добър финансов екип, посочи Манчев и добави, че отбори с по-малка издръжка като “Марек” и “Беласица” са по-напред в класирането.

Феновете смятат , че консорциум между клуба и фирма Георги Гегов ще даде по-големи шансове на БОТЕВ да взечме на концесия стадиона.