Фенклуб изведе деца-инвалиди за пръв път от дома в Ракитово
Фенклуб изведе деца-инвалиди за пръв път от дома в Ракитово / netinfo

28 деца от Дома за деца с физически и умствени увреждания в град Ракитово бяха на екскурзия в Пловдив, организирана от фенклуба на ФК “Ботев”.

Повечето излизат за пръв път от Ракитово, каза Божидар Божков, който съпровождаше групата при туристическата обиколка на Пловдив и посещенията в Зоологическата градина и Природонаучния музей. Децата, част от които са с тежка инвалидност, бяха придружавани от родители и лекари.

Бившият състезател на “Тракия”, сега бизнесмен, Атанас Търев организира тържествен обяд с огромна торта и фойерверки за хлапетата.

Фенклубът на “Ботев” е закупил и ще дари на Дома в Ракитово климатик, каза Божидар Божков. Привърженици на канарчетата са се ангажирали да осигурят и строителни материали за текущ ремонт на стаите, в които живеят децата-инвалиди.

Членовете на фенклуба, които от година подпомагат възпитаниците на Дома в Ракитово с посредничеството на фондация “Милосърдие”, планират още благотворителни акции. Ще провокираме пловдивския бизнес, защото децата в Ракитово са почти изоставени, домът няма подкрепа от тамошната местна власт”, каза Божков.