полиция
полиция / ThinkStock/Getty Images
Множество фалшиви документи, използвани при първоначална регистрация на автомобили, са открити при акция на служители от сектор ”Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съобщават от ведомството. Книжата са иззети от автокъща. Сред тя са бланки на договори за покупко-продажба на МПС, внесени от страни от Европейския съюз, както и други съпътстващи регистрацията на автомобили документи.

Също така полицаите се натъкнали на непопълнени бланки на френски регистрационни талони. Установено е наличието на фактури на хартия или в електронен вид удостоверяващи фиктивна продажба на МПС между фирми и частни лица. В хода на процесуалните действия да иззети още преносими и настолни компютри, мултифункционални устройства, принтер, пишеща машина на немски език.

За 24 часа е задържан мъж от Пазарджик.

Акцията е проведена вчера под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик и след одобрение от Районния съд. Претърсени са и пет търговски помещения, разположени в близост до сградата на сектор ”Пътна полиция”. Те са използвани основно за сключване на застраховки, заплащане на дължими такси, подготовка на документи за регистрация и пререгистрация на МПС. Не се съобщава за незаконна дейност в тях.

Работата по разследване и документиране на престъпната дейност, както и установяване на съпричастност на други лица към нея, продължава.