Европейски знак за качество получи детска градина Деница
Европейски знак за качество получи детска градина Деница / район Южен

Подготвителна група "Слънчице" при ЦДГ „Деница“ направи първите си стъпки в приключението eTwinning - европейска платформа за сътрудничество между педагози, деца и родители от различни страни за стимулиране на детското творчество.

Идеята за проекта „Мy house is your house“ („ Моят дом е и твой дом“) се роди през 2014 г., когато получават покана от испанската учителка  Лаура Ровира.  Децата и родителите бяха силно впечатлени от идеята и спонтанно се включиха в разнообразни дейности, свързани с проекта – представиха многобройни снимки на любимите кътове на дома, апликираха, моделираха, рисуваха  макети на къщички. Създаден е детски речник, който включва названия на частите на дома на шест езика /английски, испански, каталунски, български, естонски, турски/. Интерес предизвикаха интерактивни игри и материали, споделени от партньорите по проекта. Родителите участваха активно в подготвянето на колажи за електронната книга на проекта. Създаден е и „облак от думи“ с названия на предмети и елементи на дома. С видеоклипове поздрави получиха новите приятели на децата по случай Коледа и Нова година. В процеса на работата децата използваха иновативни методи като: Power Point – за презентации,  Edu Glogster – за постери, Photo Scape – за обработка на снимки

Проектът „Мy house is your house“ заслужено получи Национален знак за качество, а по-късно и признанието Европейски знак за качество заради оригиналното си заглавие, задълбоченото съдържание и прекрасния краен продукт.

Благодарение на работата по проекта, децата от ЦДГ „Деница“ придобиха начални познания за ползване на английски език, обогатиха познавателната си култура по отношение на бита в различни европейски страни.