/ iStock/Getty Images
Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира творческа работилница за изработка на царски орел от оригами и оцветяване на рисунка на царски орел и други мигриращи птици, специално създадени от художничката Александа Илиева от Inspire Bulgaria по повод Европейските дни на птиците 2019 и величествения царски орел.

От 12:00 часа в залата с хищните птици, експерт от БДЗП ще изнесе беседа за царския орел и други емблематични за нашата природа видове като египетския и белоглавия лешояд, малкия креслив орел и др.

Мадрид обяви война на папагалите монах

От 13:30 часа пред музея ще е сборният пункт за обиколка за наблюдение на птици с бинокли с опитен водач в близкия Данов хълм, където ще научите любопитни факти за пернатите обитатели на Пловдив.

Събитието се организира от БДЗП с подкрепата на Регионален Природонаучен Музей – Пловдив в рамките на LIFE проект „Земя за царския орел“.

Отбелязваме Европейските дни на птиците

Европейските дни на птиците се организират за 26-та поредна година от BirdLife International всеки първи уикенд на октомври. През 2019 г. 41 партньорски организации (вкл. БДЗП) от 41 държави, част от мрежата на BirdLife International в Европа, Близкият Изток и Централна Азия, организират различни мероприятия за широката общественост – наблюдения на птици, презентации за застрашените видове и техните миграции, екскурзии, кръгли маси и др. Както всяка година BirdLife International води статистика за броя на хората, които се включват в различните инициативи и за видовете и броя на птиците, които са наблюдавани.
 

 
 
БГНЕС