волейбол Купа Пловдив
волейбол Купа Пловдив / netinfo
Едни от най-силните отбори на Балканите и Европа ще вземат участие на волейболния турнир за жени за Купа Пловдив, който ще се проведе от 3 до 7 октомври в зала Колодрума.

За първи път в 5-годишната история на надпреварата участващите отбори са шест. Съперници на българския шампион Марица Пловдив ще бъдат  настоящия носител на Купата на предендентите,третия по сила европейски клубен турнир Бурса ББ (Турция), предишния носител на Купата на предендентите – КСМ Букурещ (Румъния), еврофиналиста от тази година и петкратен шампион на Гърция – Олимпиакос, двукратния победител в турнира румънския Динамо (Букурещ) и най-реномирания тим  в цялата история на турнира под тепетата- Галатасарай (Турция), финалист от последното издание турнира за Купата на ЦЕВ.

„Пловдивчани ще имаме възможност да наблюдаваме едни от най-силните отбори в Европа.Призоваваме всички фенове на този красив спорт да дойдат в Колодрума и да подкрепят шампиона на България. Нека подобрим рекорда, който постави Марица за посещаемост миналата година на мача от Шампионската лига” - призова кметът на Пловдив Иван Тотев на пресконференция в Общината. В брифинга участваха заместник-кметът Георги Титюков, президентът на ВК Марица Илия Динков, мениджърът на волейболния клуб Борис Халачев, старши треньорът на Марица Иван Петков и част от състезателките на тима.

волейбол Купа Пловдив
netinfo

„От името на нашия отбор призовавам всички пловдивчани да ни подкрепят. За нас ще бъде удоволствие да играем срещу отбори от толкова високо ниво. Турнирът ще бъде и подготовка за мачовете, които ни предстоят в Шампионската лига на Европа и първенството на България”- заяви наставникът на Марица Иван Петков.  

В рамките на петте състезателни дни отборите ще се срещнат по веднъж всеки срещу всеки, за да определят носителя на Купа Пловдив 2017. Във всеки един от дните домакините от Марица ще играят от 18:00 часа. Билетите за турнира се разпространяват от tiketportal, както и на касите на Колодрума и са на цена от 5 лева. За ученици и пенсионери входът е безплатен.