EVN дърпа шалтера на още една болница
EVN дърпа шалтера на още една болница / netinfo

EVN е принудена да спре тока на болницата в Девин, съобщават от австрийската компания. Поетапното прекъсване на обектите в здравото заведение е планирано за утре, тъй като то не изпълнява сключеното в средата на януари споразумение за разсрочено плащане на дълга си в размер на 33 хил. лева. Болницата е предупредена да осигури аварийно захранване или да евакуира пациентите.

Въпреки многократните предупреждения за спиране на захранването, нито ръководството на болницата, нито кметът на Девин, до когото е изпратено копие от предизвестието на 26 януари, не е реагирал, коментира говорителят на EVN Крум Косев. Той подчерта, че ръководството на компанията остава отворено за преговори за изплащане на натрупаните задължения.

Такива преговори се провеждат от тази сутрин и Белодробна болница –Пловдив. Както Дарик съобщи още сутринта, група на ЕVN e била на място да прекъсне захранването заради дълг от близо 7 хиляди лева. Засега обаче в болницата има ток, а управителят д-р Георги Благоев продължава преговорите за отсрочка в критичната ситуация.