Вирусна чревна инфекция е причината за неразположението на децата от пловдивската детска градина "Славей". Това съобщиха за NOVA от Здравната инспекция в Пловдив. Трите деца, които бяха настанени в Инфекциозната клиника в града, със симптоми на повръщане, разстройство и температура, вече са изписани от здравното заведение.

Малчугани от детска градина са със симптоми на хранително натравяне в Пловдив

Tри деца бяха приети с гадене и повръщане в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ "Св. Георги" миналата седмица, вечерта във вторник срещу сряда между 22 и 2 часа. Десет са прегледани в амбулатория и пренасочени за домашно лечение. Всички потърпевши са от една група. Първото дете е имало оплаквания още в понеделник, на следващия ден други две са проявили симптоми на чревна инфекция.

На 15 ноември институциите започнаха незабавна проверка в детската градина по сигнал, че 15 деца от една и съща група са със симптоми, наподобяващи хранително направяне. Изследвани са храните, повърхностите в кухненския блок, здравните книжки на персонала в кухнята. Очаква се до края на днешния ден да има резултати от Агенцията по храните.