Етем: Поведението на Яне Янев е циркаджийско и опасно
Етем: Поведението на Яне Янев е циркаджийско и опасно / Снимка: Даниела Ковачева

Циркаджийски начин за привличане на внимание нарече министърът на извънредните ситуации Емел Етем поведението на депутата Яне Янев във връзка със събитията в Гърмен по време на посещението си в Кричим, където откри едновременно ремонтирани с пари за бедствия джамия и църква . Не мога да приема опита на  политици, които са се пръкнали вчера незнайно откъде, да  разиграват етнически скандали и да застрашават целостта на страната, каза Етем. Тя окачестви поведението на Яне Янев като характерно за 90-те години на миналия век./Чуйте прикачения звуков файл/

 

В национален мащаб през миналата година 54 църкви и 17 джамии са получили близо 5 млн. за обновяване, каза вицепремиерът Емел Етем.

В Пловдивска област са отпуснати 1, 2 млн. лева  за спешни ремонти на 86 обекта, пострадали от наводнения, торнадо и други бедствия.

 

Двата мотитвени храма, които Емел Етем откри днес в Кричим,  бяха възстановени през септември миналата година съответно с 90 хил. лева за църквата „Св. св. Козма и Дамян” и  86 хил. – за джамията. С парите е направена хидроизолация на протеклите след наводнението през 2007-а покриви на мюсюлманския и на християнския храмове. Те са боядисани, направени са и нови отводнителни и гръмоотводни системи. Със 17 000 лева по същия проект е ремонтиран и покрива на единственото средно училище в Кричим – „Петко Рачов Славейков”.