Екшън заради малолетна булка, двама полицаи ранени
Екшън заради малолетна булка, двама полицаи ранени / снимка: dariknews.bg/архив

Четирима мъже и една жена са задържани заради нарушаване на обществения ред, нападение над полицейски служители и повреждане на полицейска техника, съобщават от полицията в Пазарджик.

Инцидентът станал в село Братаница. В полицията бил получен сигнал, че 13-годишно момиче от село Мало Конаре било изчезнало от дома си. По първоначални данни, получени от майката, девойката била откарана в село Братаница с цел брак с младеж от селото.

На място е изпратен полицейски автопатрул, като задачата на униформените била да установят местонахождението на момичето и да разговарят с предполагаемия младоженец. Те били посрещнати от млад мъж, представил се за негов брат. Той започнал да обижда, псува и да се заканва на полицейските органи. Екипът повикал подкрепление и незабавно към мястото били насочени още три автопатрула.

Полицаите били посрещнати остро от агресивна група мъже и жени, които не само не искали да комуникират, но започнали да ги замерят с празни стъклени бутилки, камъни и тухли. Някои от мъжете взели брадви, лопати и ножове и също ги размахвали срещу униформените.

При предприетите действия за въдворяване на ред са пострадали двама полицаи. Един от тях е бил ударен с твърд предмет в коляното, а другия с бутилка в областта на лицето. Освен това с помощта на брадва и празни бутилки са нанесени щети по два от патрулните автомобили, собственост на полицията в Пазарджик.

И петимата извършители са задържани, четирима мъже на възраст от 24 до 38 години и 48-годишна жена, всички от село Братаница. В къща е открита малолетната девойка, която е предадена на майката в село Мало Конаре. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е дознание. Единият от полицейските служители е настанен в болнично заведение за  лечение.