Екоминистерството проверява доставките на софийския боклук
Екоминистерството проверява доставките на софийския боклук / netinfo

РИОСВ Пловдив да провери фирмата и доставките на софийския боклук в Карлово, е поискал от екоминистерството зам.-областният управител Найден Найденов. Искането е заради съмнения, че на карловското депо не се извършва качествено третирането на отпадъците.

Проверките на екоинспекцията ще започнат всеки момент, прогнозира Найденов. Ще се направят замервания на екосредата и ще се проверят всички параметри, които биха могли да бъдат нарушени от третирането на твърдите битови отпадъци. Според зам.-областния управител един от сериозните проблеми е обгазяването на града по време на горещините.

Болшинството от хората в Карлово са против депонирането на софийския боклук, заради миризмата. Продължават протестите пред карловската община всяка седмица. Според кмета на Карлово Емил Кабаиванов обаче нещата вървят нормално и с парите от боклука са направени вече доста ремонти по уличната мрежа и инфраструктурата. Ползите са по-малко от вредите, каза пред Дарик общинският съветник Тошко Стоев. Той добави, че според него обемите, заложени в решението на карловския общински съвет за приемане на софийските бали, отдавна са надхвърлени.

Още по темата чуйте в прикачения звуков файл.