район Северен
район Северен / район Северен
За поредна година Езикова гимназия „Иван Вазов“ връчи немска езикова диплома на своите възпитаници от випуск 2019-та. Събитието препълни ДК „Б.Христов“ с щастливи ученици и родители, а сред официалните лица бе и кметът на район „Северен“ .Ральо Ралев, неизменен и обичан гост на ученици и учители при празнични поводи.

Тържествената проява откри Вихра Ерамян, директор на институцията, която с нескрито вълнение сподели своята гордост, че випускниците от двете немски паралелки са се представили блестящо и 39 от тях заслужено получават дипломите, които им откриват път към бъдещето, дават им шанс за личностно самоутвърждаване. Ралев се присъедини към радостта на учениците и техните развълнувани родители и учители, като подчерта, че да си възпитаник на ЕГ „Ив.Вазов“, да си притежател на диплома с толкова висока стойност, каквато е немската езикова диплома, е привилегия и причина за основателна гордост.

В лицето на щастливите 39 момичета и момчета цветът на Пловдив отлита към своите мечти, поема към предизвикателствата на зрелостта. Г-жа Вендлер, учител по немски език, подчерта, че езиковите училища имат значим принос за реализиране на мотото на Пловдив като Европейска столица на културата, а  в съвременния глобален свят езиковите знания са по-важни от всякога за успешната реализация на всеки човек. Заобиколена от ученици с дипломи в ръце, празничната торта с фойерверки ознаменува кулминацията на събитието, запечатано в стотиците снимки на щастливите родители.