/ netinfo
Проблеми в Тополово
99534
Проблеми в Тополово
  • Проблеми в Тополово
Двуседмичен срок дават жителите на село Тополово на Електроразпределение - Юг във връзка с проблемите, които битуват в населеното място от известно време. Ако токовите удари и прекъсването на електрозахранването, довели до редица изгорели домакински уреди, продължат, ще има нови и още по-масови протести. Ще бъдат изпратени жалби до КЕВР и други отговорни институции.

Това съобщи в интервю за Дарик Мариана Топалова от Инициативния комитет на асеновградското село. Тя каза, че от енергийното дружество започват обследване на трасето, като основните дейности ще бъдат в понеделник - 5 ноември, когато Тополово през целия ден ще остане без ток.

Жители на Тополово протестират заради битови проблеми

Топалова разказа и за другия проблем - ВиК-мрежата е занемарена и не се поддържа. Както Дарик вече съобщи, има заделени 30 хил. лв. за изграждане на резервоар, който ще разреши проблемите на т.нар. Малко Тополово. Проблемът с водоснабдяването на Голямо Тополово ще остане неразрешен, а именно слабото налягане и в отделни случаи теч на кална вода от чешмите. Заради ниското налягане жителите не могат да ползват уреди като пералня или бойлер.

Засега инициаторите не са мислили да си търсят правата по съдебен ред, но ако не бъдат взети необходимите мерки, ще се пристъпи и към това.

До момента около 800 души са се включили в подписката, създадена в подкрепа на исканията им. Припомням, че в началото на тази седмица имаше мирен протест, на който се събраха близо 300 души.

Чуйте и от приложеното аудио.