Двойно убийство, заради торбичка с боклук в кв. Тракия
Двойно убийство, заради торбичка с боклук в кв. Тракия / netinfo

51-годишната медицинска сестра Радка Генова и синът й бяха убити в апартамента си в район "Тракия" в Пловдив. Убийството е станало снощи около 22:30 часа. Причината, тиражирана засега от полицията е междусъседски скандал за мястото на изхвърляне на боклука. Торбичка със смет, оставена на стълбищната площадка била причина за разправията.

След получен сигнал в Пето РПУ за произведен изстрел пред входа на бл.107 в кв. „Тракия”, на площадката на първия етаж е открит трупа на 27-годишния Евгени Димитров, а вътре в апартамента на същия етаж - и тялото на 51-годишната му майка. Двамата са живеели заедно. Когато пристигат на мястото оперативните работници срещат на площадката 61-годишният Георги Б. във видимо състояние на шок. Той си признал, че е извършил убийствата.

Синът е убит със самоделно направена пушка 16-ти калибър с боен патрон. Майката е починала от черепно-мозъчна травма, причинена от удар по главата. По разкази на съседи, между предполагаемия убиец и жертвите съществува стара вражда. Жената била административен секретар във Втора хирургия на УМБАЛ „Св. Георги”, а синът е бил стажант-стоматолог. 61-годишният съсед е безработен.

Все още се извършват оперативно-следствени действия за доизясняване на причините за двойното убийство. До момента в полицията все още нямат официалните самопризнания на извършителя на двойното убийство, а само на съседа, който е бил свидетел на убийството. По случая са назначени шест експертизи, включително се проверява и кръвна проба за алкохол на предполагаемия извършител. Всеки момент се очаква срещу Георги Б. да бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотна присъда или доживотна присъда без право на замяна.

Новината бе потвърдена пред Дарик и от директора на УМБАЛ доцент Георги Баташки. Той съобщи, че аутопсията на двете тела ще бъде извършена в Съдебна медицина.