Две версии за смъртта на затиснатата от бала жена
Две версии за смъртта на затиснатата от бала жена / netinfo

Нещастен случай не е единствената версия за смъртта на затиснатата от бала със столичен боклук жена, по която работи полицията. Това стана ясно от думите на Петър Тодоров, управител на фирмата-оператор на депото в Цалапица. “Синът на загиналата, който е работил с нея, е изчезнал непосредствено след инцидента и в продължение на два часа никой не успя да го открие, което е много странно и притеснително”, каза пред Дарик управителят на сметището.

51-годишната С.С. от Стамболийски е загинала на място, след като бала с тегло един тон е паднала от 6 метра височина и я е ударила в главата. Жената, която била работничка в частната фирма “Витком”, е била в опасна близост до самосвал, разтоварващ софийски отпадъци. Според управителя на сметището, тя работи там отдавна и редовно е преминавала инструктажи за безопасност.

Частната фирма “Витком” има договор за изкупуване на железа за вторични суровини от сметището и десетината й работници са били с право на достъп вътре в депото.

Полицията извършва разпити в Стамболийски, откъдето е загиналата. На мястото на инцидента е бил и екип от Районната инспекция по труда в Пловдив.