Две фирми едновременно чистят Пловдив
Две фирми едновременно чистят Пловдив / netinfo
В „Екоглобал” не са получили заповедта от община Пловдив, с която се прекратява едностранно договора за почистването на града. Това заяви пълномощникът на фирмата Петър Станчев. Според него Върховна касационна прокуратура е отменила решението на общината, с което почистването на район „Южен” се отнема от „Екоглобал” и се възлага на общинската фирма „Чистота”, която беше подизпълнител до тогава.

Общината обаче още в петък е прекратила договора с частната фирма „Екоглобал” заради неизпълнение на клаузи от обществената поръчка и е сключила тригодишен договор с общинската фирма „Чистота”. Това каза в студиото на Дарик радио управителят на фирмата Христо Костадинов.

Договорът може да бъде прекратен при обявяване на „Екоглобал” в несъстоятелност, каквато в момента не е на лице и няма съдебно решение за това, заяви Петър Станчев.

По думите му, рано тази сутрин, автобусите, които извозват служителите на фирма „Чистота” до работните им места, „насила качили служители на „Екоглобал” и ги накарали да облекат служебни дрехи с логото на „Чистота””, като ги успокоили, че имат подписани договори с общинската комунална фирма. За този случай е сезирана полицията, каза Станчев и допълни, че по този начин вече 60 негови служители са отишли на работа в конкурентната фирма.

През днешния ден и „Екоглобал” и „Чистота” се грижиха за сметосъбирането и сметоизвозването в Пловдив.