/ DarikNews.bg, архив
Две деца са между пострадалите в тежката катастрофа, която затвори пътя Проглед-Пампорово, съобщават от пресцентъра на полицията.

Тежка катастрофа затвори пътя Проглед-Пампорово, има пострадали

Пътният инцидент стана на 29 август в района след разклона за село Проглед в посока курорта. При него, лек автомобил Шкода "Октавия", управляван от 35-годишен мъж, при извършване на изпреварване, на забранен участък на автобус с пловдивска регистрация, собственост на дружество с адрес на управление в Асеновград, се удря челно в насрещно движещият се лек автомобил Мицубиши "Грандис", управляван от жена на 40 години.

При удара са пострадали водача на лекия автомобил „Шкода“, който е с фрактура на десен глезен и ляв лакът. Ранени са и пътуващите в лекия автомобил „Мицубиши“ - 10-годишно момиченце, което е получило фрактура на лява предмишница и момиченце на 1 гадинка, което е получило охлузна рана на носа и хематом на лява буза.

Тежка катастрофа между ТИР и лек автомобил, има загинал (СНИМКА)

Пострадалият мъж е настанени в МБАЛ „д-р Братан Шукеров“ АД-Смолян за лечение, без опасност за живота. Останалите пострадали, след извършени медицински прегледи, са освободени за домашно лечение.

След преместване на автомобилите, екип на пожарната в Пампорово, е обезопасил пътното платно от разлелите гориво-смазочни материали посредством измиване с вода и нанасяне на пясъчна възглавница за абсорбиране.