/ iStock/Getty Images
26-годишен мъж от Чепеларе е загинал, а 25-годишният му приятел е в болница след тежка катастрофа. Инцидентът е станал през нощта, около 03.00 ч. по черен път, водещ до параклис "Св.Петка" над родопския град.

Катастрофа между линейка и джип в Ямбол, ранена е лекарка

Двамата мъже от града, тръгнали по въпросната пътна отсечка, където наклонът е бил доста сериозен,  решили да съкратят пътя си, като минат по по-пряк. За съжаление обаче, джипът започнал да се търкаля по надолнището, като се преобръщал от всички страни в разстояние на около 130 метра.

Саморасла слива успяла да спре превозното средство на метри от крайните къщи на Чепеларе. По време на каскадите, 26-годишният мъж е изпаднал от колата и в последствие е открит мъртъв. В колата останал с година по-малкият от него, който успял да излезе сам от нея, след което е бил откаран по спешност в УМБАЛ“Св.Георги“ – Пловдив, където претърпял животоспасяваща операция на счупен прешлен.

Моторист загина на пътя между Пловдив и Асеновград

Според очевидци, в момента продължава огледа на местопроизшествието, като той е започнал минути, след като е получен сигнала за инцидента.

Все още се изясняват обстоятелствата, както и кой е бил зад волана на колата, като то и дали е имало употреба на алкохол и наркотици.

Двамата младежи работили заедно в дърводобива, а джипът е бил собственост на фирмата, за която работят.