/ Община Пловдив
Стартира работата на общинския координационен център в общината
Два сигнала за неспазена карантина са приети в общинския координационен щаб в Пловдив днес, съобщи зам.-кметът по сигурността Тодор Чонов пред журналисти. По случаите се извършват проверки, уточни той.

От общината съобщиха още, че стартира наблюдение на ромските махали - Столипиново и Шекер махала, където  в  момента се завръщат много хора от чужбина. Те ще бъдат наблюдавани, за да се гарантира, че завръщащите се  ще преминат през медицински прегледи.

От днес започна работата на общинския координационен център в общината. Гражданите могат да звънят на два мобилни телефона или да изпращат сигнали на електронна  поща. Петима специалисти - двама психолози, двама социални работници и педагог приемат сигналите и координират нуждите на гражданите и специализираните институции - РДВР, дирекция "Социално подпомагане" и БЧК. Мобилните телефони са 0878371710  и 0878371449, сигнали могат да се подават и на електронна поща  koordinacia@plovdiv.bg. В момента сигнали се приемат от 7 до 19 часа, а от другата седмица това ще става денонощно.

40 доброволци са откликнали до момента на призива на общината, за да помогнат на възрастни и самотно живеещи пловдивчани. От тях 16 души са медици.

Набирателна сметка за дарения, с които да се закупуват апаратура, дезинфектанти, маски, предпазни облекла и други неща от първа необходимост, ще бъде обявена от Община Пловдив. Това съобщи пък кметът на града под тепетата Здравко Димитров.

"Още при споменаването, че ще открием такава сметка, много хора от бизнеса се отзоваха, за което им благодаря", подчерта градоначалникът.