Мебелна фабрика "Колорадо"-Пазарджик
Мебелна фабрика "Колорадо"-Пазарджик / netinfo
Мебелна фабрика обгазява всекидневно два квартала в Пазарджик. За това алармират живеещи на ул. „Хеброс“, които са сред най-потърпевшите, тъй като предприятието е близо до домовете им. По думите на Ваня Кочева хората всяка сутрин дишат пушек и сажди от комина на фирмата, чиито инсталации вероятно работят по цяла нощ.

Сутрин към 06:30 ч. коминът наново започва да дими, понякога бълва облаци и в следобедните часове. В зависимост от вятъра, изложени на отровните миризми и газове са обитателите на квартал „Запад“ или на новия район „Писковец“, един от пазарджишките квартали, където живеят предприемачи и местни политици.

Мебелна фабрика "Колорадо"-Пазарджик
netinfo

Миналата година Ваня и съкварталците ѝ подали сигнал за проблема в РИОСВ. Оттам била направена проверка, а на собственика на фирмата бил съставен акт. Това обаче за обитателите на околните улици не е решение – няма как да плати здравето им.

От Екоинспекцията потвърдиха, че миналата година на мебелната фабрика са налагани санкции за замърсяване на въздуха. Шефът на дирекция „Контрол над околната среда“ инж. Панайот Далакчиев се ангажира отново да бъдат направени проверки.