Два компютъра обеща министър Петков на децата от Дома
Два компютъра обеща министър Петков на децата от Дома / netinfo

Два нови компютъра ще осигури до 15 дни за децата от Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица министърът на вътрешните работи Румен Петков, след откриването на ремонтираната сграда в Пловдив.

3350 деца се преминали досега през Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица при Областната дирекция на Полицията в Пловдив.

Домът работи от 1989 година, но за първи път се прави такъв ремонт за който министерството е отпуснало 150 хиляди лева, а останалите средства са набрани от дарители. Сега сградата разполага със седем съвременни спални помещения с общо 26 легла, трапезария, отговаряща на европейските стандарти, две занимални с необходимите аудио и визуална техника, съвременни кабинети на психолог и лекар. В Дома за деца работят 21 служители.

От началота на тази година временен подслон в дома са намерили 241 деца между 6 и 18 години, заловени в скитничество, просия, след извършени престъпления или противообществени прояви. Припомням, че домът се намира в района на парк „Отдих и култура" и обслужва още пет дирекции – Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково.