ДСБ: Социолозите да кажат за дясната кандидатура в Пловдив
ДСБ: Социолозите да кажат за дясната кандидатура в Пловдив / netinfo

Социологическо проучване за подкрепата на кандидат-кметовете, които биха излъчили десните политически сили в Пловдив, да определи единната им кандидатура за изборите наесен, ще предложи ДСБ. Това обяви нейният лидер в Пловдив Спас Гърневски. Той обаче отново подчерта, че според ДСБ номинациите трябва да бъдат предшествани от обединяване около нов управленски модел.

ДСБ няма да промени позицията си, че дясно обединение е възможно само при оттеглането на сегашния кмет Иван Чомаков, когото определяме като кандидат на червените олигарси, каза Гърневски. Другият крайъгълен камък в преговорите за тъмносините ще бъде отношението към участието на ДПС в управлението на града, за каквото – според ДСБ – в Пловдив липсва естествена основа.

Пловдивската структура ще издигне отново Иван Костов за председател на партията на извънредното Национално отчетно-изборно събрание, потвърдиха днес от местната структура и с официална декларация. Въпреки че г-н Костов подаде оставка, полическата ситуация в страната, която напомня кризата от края на 1996-а, налага той да остане в политиката, каза Гърневски. Той заяви, че без Костов ДСБ ще се маргинализира.