ДСБ: Дясно обединение с Чомаков - невъзможно
ДСБ: Дясно обединение с Чомаков - невъзможно / netinfo
Кметът Иван Чомаков да се оттегли безусловно от политиката и местното самоуправление, за да отвори пътя за дясно обединение, поиска в декларация ДСБ – Пловдив. Не е уместно политици, умишлено провалили десния модел да дават съвети и аз няма да обсъждам обединението вдясно чрез медиен диалог в лицемерен и театрален стил, отговори в специално изявление кметът.

В декларацията до медиите ръководената от предшественика му Спас Гърневски местна структура на ДСБ обвинява кмета за “разстрел на дребния и среден бизнес” и за “разграбване активите на града от шепа свързани с БСП едри бизнесмени”. Общото бъдеще на десните в Пловдив е възможно само след оттеглянето на Чомаков, категоричен бе Спас Гърневски пред Дарик. Той отрече, че ДСБ участва в управлението на Пловдив чрез районния кмет на “Северен” Даниела Желязкова. Ако тя бе част от екипа на Иван Чомаков, районът й нямаше да бъде низвергнат при разпределянето на проекти и средства, каза Гърневски. Той обаче не отговори на неколкократно зададения въпрос дали ДСБ ще оттегли Желязкова от екипа на Иван Чомаков. Вместо това тъмносините призовават Чомаков да спази собственото си заявление, че ще се оттегли от битката за трети мандат, ако това пречи на дясното обединение.

В изявление, разпространено чрез пресцентъра на общината, кметът определя декларацията на ДСБ като “деградивна” и “особено вредна за предстоящите трудни задачи за партиите вдясно”.