Драматичен обрат в надпреварата за шеф на РИО Пловдив
Драматичен обрат в надпреварата за шеф на РИО Пловдив / Пламена Чонкова

Уведомена съм, че има заповед за отмяна на резултатите от конкурса, но никой не ми е съобщил мотивите за това. За мен надпреварата бе честна и почтена и не знам кой и защо е решил да го отмени. Така Вихра Ерамяна коментира решението на Министерството на образованието да не зачете резултатите от надпреварата за шефския пост. Тя заяви, че не е сигурна дали ще се яви на новия конкурс, защото след като е отменен един честно проведен, то какво остава за следващия. Загубих вяра и нямам основания да смятам, че следващите резултати няма да са манипулирани, заяви Ерамян.

Областният управител на Пловдив Иван Тотев каза, че няма официална информация конкурсът за директор на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив изобщо да се е провел, да е завършил или да е обявен победител. ГЕРБ не иска разваляне и отмяна на конкурса, добави той. Некоректно е някой да дава интервюта като шеф на Регионалния инспекторат без да е получил и видял с очите си заповед за назначаване, коментира Тотев.

Истината е, че конкурсът не беше проведен докрай и затова не може да бъде излъчен началник на регионалния инспекторат. Това заяви кандидатката за поста от ГЕРБ д-р Павлинка Кацарова. Тя обаче не пожела да коментира повече преди да е излязло официалното становище на Министерството на образованието.

От пресцентъра на образователното министерство съобщиха, че процедурата е прекратена заради постъпили възражения. Предстои да бъде насрочена дата за провеждане на нов конкурс.