ДПС подготвя бунтове и протести във всички по-големи градове на страната?
ДПС подготвя бунтове и протести във всички по-големи градове на страната? / Снимка: Виктор Кадири/ Ашим Асан

ДПС подготвя бунтове във всички по-големи градове в страната. Това заяви председателят на фондацията на българските граждани от турски произход „Прав път" Ашим Асан по повод протеста, организиран в „Столипиново" миналата събота от общинския съветник от ДПС Яшар Асан.

Според лидера на „Прав път", тези намерения целят дестабилизиране на новото правителство на Бойко Борисов.  Ашим Асан допълни, че митингът в пловдивския квартал „Столипиново" е и част от предизборна кампания на Яшар Асан, който е бил предложен от няколко човека за кандидат за кмет на район „Източен", след овакантяване на поста от досегашния кмет и настоящ Областен управител Иван Тотев.

Според него общинският съветник от ДПС се е опитал да направи митинги и в другите ромски махали в Пловдив - Арман, Аджисан и Шекер, но там хората не са се поддали на провокациите му.  Ашим Асан уточни, че протестите се очакват след първите 100 дни на новото правителство.

/Чуйте прикачения звуков файл/

ДПС не подготвя никакви бунтове, твърденията на Ашим Асан са пълни глупости. Това заяви за Дарик пловдивският депутат от ДПС Петя Раева. Движението за права и свободи поддържа поведението си на конструктивна опозиция и дори подкрепя разумните предложения на управляващото мнозинство, допълни тя.