Досегашните превозвачи ще карат по линиите до решаване на транспортната криза
Досегашните превозвачи ще карат по линиите до решаване на транспортната криза / netinfo
Предложихме да бъдат удължени договорите на досегашните превозвачи и до приключване на започналата процедура те да обслужват автобусните линии в Пловдив, съобщи кметът д-р Чомаков. Той уточни, че маршрутите ще бъдат разпределени между всички фирми, защото досега е имало непокрити линии.

Предложението е било изпратено в официално писмо до Областния управител Тодор Петков. Длъжен съм, след като имам препоръка от МВР, да отстраня фирмата ”Никан лайн”, която е подала декларация с невярно съдържание, каза още д-р Чомаков.

Областният управител Тодор Петков е готов да даде разрешение за временно възлагане на превозите по 13 частни автобусни линии в срок до 6 месеца, за да се разреши кризата с транспортното обслужване на пловдивчани. Това обяви самият той в студиото на Дарик радио. Тодор Петков обяви, че ще реагира максимално бързо, ако получи предложение от общинската администрация. Такова е изпратено още тази сутрин, съобщи ресорният заместник-кмет Атанас Славов.

Ден по-рано частните превозвачи, които спечелиха конкурса, но не могат да влязат по новите си маршрути и обслужват незаконно досегашните си линии, предупредиха, че ще спрат от утре, ако няма решение по казуса. Те протестираха срещу заповедта на областния управител, която спира предварителното изпълнение на новите договори на победителите в конкурса и я определиха като политически чадър над декласираната фирма “Никан лайн”, която оспорва резултатите.