Доктор забрани разговорите с пациент №1 на стоматологичния център  за бедни
Доктор забрани разговорите с пациент №1 на стоматологичния център за бедни / netinfo
Около 300 социално слаби граждани годишно ще обслужва безплатния стоматологичен кабинет, който заработи от днес в Общинската зъботехническа лаборатория на ул. ”Свобода” №15 в Пловдив. В него ще се извършва цялостно протезиране на възрастни хора, както и лечение на ортодонтски аномалии при деца в неравностойно положение.

Предварителните консултации се поемат от частен стоматологичен център, настанен под наем в същата сграда, а изработката на платковите протези ще става в общинската лаборатория.

Изненадващо собственикът на частния център- д-р Хусеин Маджед забрани да се разговаря с първия пациент на безплатния кабинет- възрастен мъж от Пловдив-независимо, че 63- годишният пенсионер не възрази да отговори на въпросите. Д-р Маджед категорично отказа да обясни и защо именно неговия център поема голяма част от обслужването, въпреки, че Община Пловдив осигури от бюджета си 35000 лева за социалния кабинет, които ще се превеждат на Общинската зъботехническа лаборатория.

Малко по- късно д-р Маджед се опита да прекъсне интервюто на репортер на Дарик със зам. кмета Константин Писков. Комисия от експерти под негово ръководство ще определя кой има право да се лекува в безплатния център.

Желаещите за протезиране трябва да имат ниски доходи и постоянна регистрация в Пловдив. Решенията на комисията ще излизат в едноседмичен срок от подаване на заявленията, посочи Писков.