Доброволческото формирование Пловдив 112 вече наброява 76 души (СНИМКИ)
Доброволческото формирование Пловдив 112 вече наброява 76 души (СНИМКИ) / снимки: Искра Койчева/ Дарик Пловдив

76 човека наброява вече доброволческото формирование "Пловдив 112". Новите членове на организацията получиха от кмета Иван Тотев доброволческите си карти.

„За нас това е огромна чест. В години, в които доброволчеството не е толкова добре застъпено, вие сте един светъл пример за това как хора могат да жертват от личното си време за обществена дейност и да рискуват живота и здравето си за други, изпаднали в беда. Голямо благодаря“, обърна се към жените и мъжете градоначалникът.

Доброволческото формирование Пловдив 112 вече наброява 76 души (СНИМКИ)
netinfo

„Доброволците от "Пловдив 112" са млади, ентусиазирани хора, които непрекъснато се самообучават. Те са с най-различни професии - планински и водни спасители, бивши пожарникари, членове на офроуд клубове, спелеолози и т. н.“, заяви от своя страна зам.-кметът Георги Маринов.

От думите му стана ясно, че за финансиране на формированието от общинския бюджет са заделени 20 000 лева. На доброволците са предоставени и помещения, закупени са и редица необходими уреди, като помпи, моторни резачки и лодки.

След като получиха членските си карти, новите членове на "Пловдив 112" дариха лични средства за пожарникаря Тодор Топлев, който се нуждае спешно от костно-мозъчна трансплантация.

Доброволческото формирование Пловдив 112 вече наброява 76 души (СНИМКИ)
netinfo