До месец подписват концесията на стадион Пловдив
До месец подписват концесията на стадион Пловдив / снимка : Виктор Кадири /

До 1 месец ще бъде подписан договорът за концесията на Стадион „Пловдив". Това заяви представителят на консорциума, спечелил конкурса Атанас Търев.

В момента текат процедури по преобразуването на консорциума в дружество, тъй като по закон, част от лицензите, които трябва да се вземат от държавата, могат да бъдат издавани само на юридически лица, заяви общинският съветник и адвокат на консорциума Георги Колев.

С решение на Общинския съвет от април 2008-ма година Консорциум „Стадион „Пловдив" бе определен за концесионер на едноименния спортен комплекс.

Тогавашният Областен управител Тодор Петков върна решението на съветниците, но след обжалване в съда, общината спечели делото.

 Според условията на конкурса, трябва да се инвестират 26 млн.лева в съоръжението, като първите 6,4 милиона до 2 години  след получаване на строителното разрешително.

В плановете на концесионера влиза разширяване на залата за гимнастика "Чайка", която сега има 200 места, с още 1800. Комплексът ще включва и спортен музей, зали за развлечения и ще се захранва изцяло със слънчева енергия от панели, които ще бъдат монтирани на покрива.