До два месеца ул. „Захари Стоянов“ с нов облик, разширяват „Кукуш“
До два месеца ул. „Захари Стоянов“ с нов облик, разширяват „Кукуш“ / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Символична първа копка на реконструкция на улица „Захари Стоянов“ в подножието на Бунарджика дадоха кметът на Пловдив Иван Тотев  и управникът на „Централен“ Георги Стаменов.
 
Дългата близо половин километър отсечка от днес ще бъде затворена поетапно, за да бъде изцяло преасфалтирана и да се подмени ВиК инсталацията и осветлението. Мрежите на кабелните оператори ще бъдат вкарани под тротоарите, чиято настилка също ще бъде сменена с нова.
 
Сумата, заделена за реконструкцията на улицата възлиза на 290 000 лева, а срокът за изпълнение е 2 месеца. Първият участък, докъдето ще се работи, е „Войнишка слава“,  вторият - от там до улица „Волга“.

До два месеца ул. Захари Стоянов с нов облик, разширяват Кукуш
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Пътната отсечка няма да се затваря цялостно, за да е удобно на гражданите, които живеят в района, уточни районният кмет и допълни, че ако времето позволи, тази година може да се ремонтира и улица „Габър“, за която в кметството на „Централен“ са постъпили много оплаквания.
 
През следващата година местната управа предвижда ремонт на вътрешнокварталните улици в града, стана ясно още на първата копка на „Захари Стоянов“.
 
„Предвиждаме около 5-6 милиона лева да бъдат заделени от бюджета за следващата година по това перо. Част от тези улици са „Кукуш“ и „Даме Груев“ в район „Южен“, съобщи Иван Тотев.
 
По отношение на „Даме Груев“ дилемата пред общинската администрация е дали тя да бъде разширена, като бъдат премахнати старите дърветата по улицата и на тяхно място засадени нови. Решението ще дойде след като бъде взето под внимание общественото мнение, подчерта Тотев.
 
Реконструкцията на „Кукуш“ предвижда нейното разширяване. За да се стигне до там обаче първо трябва да се проведат отчуждителни процедури в района.