До 80% икономия от телефон при пакет с кабелна и интернет
До 80% икономия от телефон при пакет с кабелна и интернет / netinfo
До 80% от сегашните си разходи за фиксиран телефон могат да спестяват пловдивчани от 1 септември, ако станат клиенти на новата услуга “Евроком Глас” в пакет с кабелна телевизия и интернет, съобщи изпълнителният директор на “Евроком Кабел Мениджмънт България” Петьо Стайков.

В тази конфигурация, срещу такса от 35, 90 лв, абонатите ще разполагат с 500 минути градски разговори, 75 минути извън мрежата, включително и международни. Досегашните лоялни клиенти на компанията, ползвали услугите й поне 1 година, получават бонус и в продължение на 6 месеца нямат да плащат месечен абонамент, подчертаха от “Евроком Кабел”.

Цената за свързване при кабелната телефония, която предлага компанията, е 6 стотинки – с 54% по-евтино от тази на БТК. При междуградските разговори икономията е 5%, при международните за ЕС – между 35 и 50%, а при връзките с мобилните оператори – 24%, обясни Стайков. Месечната такса за телефон в пакета “3 в 1” излиза 2,30 лв срещу 13,80 лв на БТК. Абонатите могат да избират и двоен пакет – телефонна услуга, комбинирана само с интернет, или само с кабелна телевизия. Допълнително улеснение е възможността за on-line проверка на сметките в реално време, както и високата степен на защита от кражба на импулси.

От компанията очакват в рамките на 1 година 20% от сегашните им абонати в Пловдив да минат на кабелна телефония. По оценка на маркетинг-директора Христо Христов това е 5% от местния пазар на БТК. Догодина кабелна телефония ще се предоставя и в Стамболийски, Раковски и Карлово.

От 1 септември “Евроком Кабел” увеличава между 2 и 3 пъти скоростта на интернета при запазване на досегашните цени. В началото на есента предстои и откриване на локален коол-център на компанията в Пловдив. Той ще улесни достъпа на абонатите до информация при аварии и други проблеми, обясни Петьо Стайков. Той съобщи, че в рамките на една година, в резултат на мащабните инвестиции, авариите са намаляли с 40%.