До 4 млн. лева за софийския боклук превеждат на Пловдив до края на годината
До 4 млн. лева за софийския боклук превеждат на Пловдив до края на годината / снимка: Sofia Photo Agency
До 4 млн. лева за софийския боклук превеждат на Пловдив до края на годината
33048
До 4 млн. лева за софийския боклук превеждат на Пловдив до края на годината
  • До 4 млн. лева за софийския боклук превеждат на Пловдив до края на годината

Искрено изумление се изписа на лицето на финансовия министър Симеон Дянков, когато разбра, че 2.8-те млн. лева от компенсацията за софийския боклук още не са пристигнали в Пловдив. Това заяви главният секретар на общината Борислав Инчев. По думите му министърът се е ангажирал днес да провери каква е причината за забавянето и е уверил, че парите ще бъдат преведени до дни. Симеон Дянков е обещал, че до края на годината ще бъдат преведени още няколко милиона лева, но не повече от 4 млн.

За тази година Пловдив не може да се надява на пълния размер на паричната компенсация, е бил категоричен финансовият министър. До 31 декември държавата беше поела ангажимент да преведе 15 млн. лева на община Пловдив.

Все още не е направена корекция в общинския бюджет за усвояването на парите от следващия транш и затова не е ясно за какво ще бъдат изразходвани, продължи главният секретар. Той припомни, че въпросните 2.8 млн. лева са съответно за: подлеза „Модър - Царевец" (2 млн. лева), ремонти на детски градини и училища, които са приключили още през 2008 г. (773 хил. лева) и инженеринг за изграждане на пътна връзка между бул. "Освобождение" и бул. "Санкт Петербург" в кв. „Гладно поле" (87 хил. лева).

Цялата сума от компенсациите, преведени през настоящата година, трябва да бъдат усвоени да края на 2011 г.

Чуйте и от прикачения звуков файл.