До 10 дни ясно дали СДС и ДСБ ще са заедно на изборите
До 10 дни ясно дали СДС и ДСБ ще са заедно на изборите / netinfo

До 10 март ще стане ясно дали СДС и ДСБ ще се явят заедно на изборите за български и европейски парламент, каза днес в Пловдив членът на Националното ръководство на ДСБ Иван Иванов. Според него преговорите между двете партии вървят към финал и нямало пречки те да не се борят в коалиция за гласовете на избирателите .

 От двете партии преговарят с още няколко десни формации, за да бъде образувана дясноцентристка и проевропейска  коалиция, която да излекува България от раните, нанесени й от тройното управление на страната, коментира Иванов. Вече се водят разговори с “Обединените земеделци” на Анастасия Мозер, БЗНС на Никола Петков и това на Георги Пинчев, БНД, ССД, “Ред, законност и справедливост”, както и с Единната народна партия. 

 

Коя от тези формации обаче ще влезе в бъдещата коалиция, ще решат СДС и ДСБ и ако някоя от тях е против нямало да се стига до обединение. Все още бъдещата дясна коалиция няма официално избрано име, но се обсъждали варианти, като изборът ще е ясен в средата на март, допълни Иван Иванов.

 

На въпрос на Дарик дали ще се водят и преговори с ГЕРБ Иванов, коментира, че партията на Бойко Борисов не е част от дясната изборна коалиция.  След изборите обаче бил реализуем  вариантът, да се осъществи общо управление на страната между ГЕРБ и сформиращата се дясна коалиция, подчерта депутатът. 

 

Иван Иванов бе днес в Пловдив, където се проведе изборът за градски лидер на тъмносините . 256 от общо 260 членове на ДСБ - Пловдив преизбраха  за местен  лидер Спас Гърневски, който бе и единственият кандидат за водач на партията на Иван Костов под тепетата. / Чуй прикачения звуков файл /