ДКВЕР притисна EVN
ДКВЕР притисна EVN / netinfo

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране нареди на пловдивското електроразпределително дружество до десет дни да представи програмата си за инвестиции до края на тази година и за следващата 2007. Това съобщи за Дарик радио областният управител Тодор Петков след срещата- разговор с представители на австрийската компания EVN - собственик на пловдивското "Електроразпределение", под домакинството на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.  

По думите на пловдивският губернатор, всички стоящи на дневен ред проблеми с електроподаването и електропреносната мрежа ща бъдат решени съвсем скоро, в това число и проблема с неизплатените сметки в квартал Столипиново, както и неспазването на сроковете за присъединяване на нови абонати към електроразпределителната мрежа и промените в мощността на тока в централната част на Пловдив и в села от общините "Марица" и "Родопи".

Когато инвестиционната програма на пловдивското Енерго стане факт, тя ще бъде достъпна за всички абонати. По този начин клиентите на EVN ще имат ясна престава за задълженията на енергийния монoполист и ще могат да следят за тяхното изпълнение, каза още Тодор Петков.