Искра Койчева и Димитър Колев в студиото на Дарик Пловдив
Искра Койчева и Димитър Колев в студиото на Дарик Пловдив / Петър Тодоров, Дарик Пловдив
Димитър Колев: През 2017 г. в
95239
Димитър Колев: През 2017 г. в
  • Димитър Колев: През 2017 г. в
Като успешна за район „Западен“ определи отиващата си 2017 г. кметът Димитър Колев.
 
Реализирахме проекти за над 1 млн. лв. Очакванията ни са през следващата година отново да разполагаме с подобен бюджет, за да продължим развитието на района“, заяви в студиото на Дарик Димитър Колев.
 
Най-големият акцент от работата на администрацията през настоящата година беше върху парковата среда, подчерта той. В края на месец март беше открит официално парк „Акациева горичка“, разположен на площ 5 дка. Пространството е с изцяло нови алеи, с цветна фигура в средата, осветление, нова детска площадка, модерен фитнес на открито и питейна фонтанка, беседка и много пейки.
 
Другата гордост на районната администрация е мащабният проект на стойност 340 000 лева, отпуснати с решение на пловдивския Общински съвет за обновяване на Розариума до Братската могила. Върху площ от 12 дка бяха изградени близо 20 детски съоръжения, 5 беседки, 10 маси за пикник, фонтан, игрище за волейбол, ново осветление и паркоместа.

10 000 кв.м асфалт и 3 000 кв. м тротоари са положени в района през 2017г., отчете още Колев.
 
Една календарна година не е достатъчна за някои от проектите, които стартирахме и затова ще продължим тяхното изпълнение и през 2018 г. Има и такива, които ще започнем в края на тази година. Един от тях е пътната връзка между Коматево и Прослав“, допълни още кметът на „Западен“.
 
Трасето ще започва от ул. „Остромила“ и ще стига до ул.“Елена“. То ще е дълго 2 км. Общата ширина на улицата ще е почти 12 метра, предвидено е да има велоалея и джобове за спирки.
 
През следващата година от районната администрация ще искат отново средства за асфалтиране, за ремонти на уличната мрежа, за събаряне на стари сгради и за детски площадки.
 
Не е проблем ако не заложим някоя сума в бюджет 2018, тя може да бъде отпусната и по време на годината“, уточни Колев.
 
Цялото интервю с него чуйте в звуковия файл.