/ iStock/Getty Images
Инициативата на Българския хоров съюз е подкрепена за втора поредна година от Министерството на културата
„Детският хор на България” за втора година събира най-гласовитите деца  хористи от цялата страна.

На сцената ще бъдат повече от 400 изпълнители. В София - на 4 юни, събота, от 19.00 в зала 1 на НДК; в Бургас - на 5 юни от 19.00 ч. в Летния театър и в Пловдив на 19 юни от 20.00 часа в Античния театър.

Инициативата „Детският хор на България” се провежда изцяло с подкрепата на Министерството на културата на Република България (със съдействието на Държавна опера – Пловдив).

„Детският хор на България” е проект на Българския хоров съюз, който в първата си година – 2021 - бе подкрепен от Национален фонд „Култура” към Министерството на културата. Насочен е към възможно най-широката публика. Чрез провокирането на желание за изяви и осигуряването на възможност за реализация на хоровата продукция в България се осъществява и стратегия за популяризиране и развитие на хоровото изкуство със специален фокус към младите хора.

В дългосрочен план проектът предвижда провеждане на Хорови асамблеи през 2022 и 2023 година - последващи осъществявания на „Детският хор на България”.

Инициативите ще бъдат популяризирани извън пределите на България, а обучителната програма, адресирана към диригентите на българските хорове ще бъде приоритетна за изданието през 2022 година.

Център в проявата през 2022 година ще бъде изнасянето на финалния концерт в 3 града – София, Пловдив и Бургас.