/ Thinkstock/Getty Images
За 3-годишния Дани, който страда от ДЦП
Детска градина в пловдивския район „Северен”отправя зов за помощ „Да дадем шанс на малкия Данчо”. 3-годишното дете страда от детска церебрална парализа.

До момента детската градина е организирала две благотворителни инициативи в помощ на момченцето-на 8 март под надслов: „Вместо цвете за любимите учителки, подари надежда за Дани!“ и базар на изработена съвместно с родителите великденска украса. Събраните средства обаче са недостатъчни.

Йордан Йорданов Йорданов е на 2 г. и 7 м., но все още не може да лази, да стои прав без опора и да ходи. Той се ражда в първите дни на седмия месец, с тегло 1кг. 260гр. След два месеца престой в болница, борейки се да оцелее, той е изписан.

Но съдбата го изправя пред сериозни изпитания - Детска церебрална парализа и вродена агенезия на ляв бъбрек (само с един бъбрек). Детето посещава ежедневни рехабилитационни процедури, които обаче се оказват недостатъчни за двигателното му развитие.

Налагат се рехабилитации, прегледи и консултации в чужбина и евентуални операции на двете крачета. Семейството няма финансовата възможност за това.

„Молим, който с колкото може да помогне. Нека бъдем хора и да дарим пълноценен живот на едно дете в нужда. Благодарим на всички Вас!“ , пише майката на момченцето Анелия Петрова в писмо до детска градина „Дъга“. Приложени са медицински документи: епикриза, експертно решение на ТЕЛК, констатация от медицински решения и други, с които детската градина разполага.

Посочена е следната банкова сметка:

IBAN BG52STSA93000026483646 BIC STSABGSF

Титуляр:Йордан Йорданов Йорданов
 
Информационна агенция Фокус