Десятък ще иска от Пловдив община Раковски
Десятък ще иска от Пловдив община Раковски / netinfo
20 млн. лв. от общинския бюджет на Пловдив да бъдат изплащани на община Раковски в продължение на 5 години за възстановяване на инфраструктурата и изграждане на канализация, това решение се очаква да бъде взето на сесия на Общинския съвет в средата на юли, потвърди пред Дарик радио председателят му Иван Антонов. Средствата ще бъдат като компенсация за това, че боклукът на Пловдив ще се извозва за преработка в Завода за твърди битови отпадъци край Шишманци, уточни Антонов.

На среща в Община Пловдив днес, адвокат Георги Колев е обещал в рамките на една седмица да предостави от името на „Консорциум екологичен завод” пълната информация и документация за изграждането на Екологичния завод, каза Иван Антонов.

Председателят на Сдружението за спасяване на град Раковски Йосиф Делгянски изрази притеснението на управата и жителите на града, че не всичко около изграждането на завода е прозрачно. Живеещите в Раковски настояват и за обществен мониторинг след старта на завода, който се очаква в края на годината.