Десните без общ предизборен щаб
Десните без общ предизборен щаб / netinfo

Няма яснота дали петте десни партии, които подкрепят кандидатурата на Неделчо Беронов за президент, ще сформират общ предизборен щаб в Пловдив. Това призна в отговор на въпрос на Дарик временният председател на Общинския съвет на СДС Николай Караиванов. Той окачестви проблема като “технологичен”, но призна че местните структури очакват указания от партийните си централи.

Според Караиванов липсата на яснота към този момент нямало да се отрази на кампанията на Беронов, защото структурираните за пръв път районни ръководства на СДС вече действали и като районни избирателни щабове.

Между 700 и 800 са в момента членовете на СДС. Фактът, че те са с близо 400 по-малко, отколкото при последните местни избори, Караиванов обясни с промяната в устава, която съкращава срока за отпадане заради неплащане на членски внос от 12 на 6 месеца.

В ръководствата на районните структури се завръщат някои от старите лица на СДС като бившия председател на ОБС на Пловдив Красимир Обретенов, Васил Згуров, Марияна Станчева, Атанас Панчов, които в последните години бяха вън от партийното управление.

На общинското събрание следващата седмица те ще гласуват новото градско ръководство на СДС, което ще смени спуснатите временни шефове.