Десницата обеща подкрепа за ляв кмет
Десницата обеща подкрепа за ляв кмет / netinfo
Можете да разчитате, че десницата ще подкрепя в Общинския съвет всички добри за Пловдив проекти така, както ние в досегашното си управление разчитахме на левицата при важни за града решения. - Това декларира публично пред кандидат-кмета на левицата Захари Георгиев лидерът на СДС и негов опонент в предизборната кампания Николай Караиванов по време на дебата за Пловдив в ефира на Дарик радио.

Георгиев се възползва от правото си да зададе въпрос към един от основните си конкуренти и попита “Ако аз стана кмет, ще ме подкрепя ли десницата при внасянето на важни решения в Общинския съвет”.

В отговор на контра-въпрос на Караиванов как ще работи за повишаването на кредитния рейтинг на града, Георгиев заяви, че пътят е привличане на първокласни инвеститори, които да носят на Пловдив високи технологии, а не хипермаркети.

В сегашното управление на Пловдив няма управляващи и опозиция, коментира независимият претендент за кмет Венцислав Каймаканов. Той добави, че уж опозиционната група на БСП и десницата винаги формират необходимите мнозинства за прокарването на най-съществените за бъдещето на Пловдив решения.

Тримата участници в дебата посочиха различни приоритети при въпрос кой техен проект в най-голяма степен се нуждае от финансиране от еврофондовете. Каймаканов заложи на екологичен проект; Караиванов – на изграждането на система за устойчиво управление на транспорта – от динамични светофари до благоустрояване на спирките; за Захари Георгиев приоритетния проект за еврофинансиране е строителството на интермодален терминал, в който не само ще се преразпределят стоки, превозвани с въздушен, жп- и автомобилен транспорт, но ще има и производства за дообработка на част от товарите.